מעשר כספים:-)

  • ח' אדר התשע"ז

שאלה

שלום, אני קיבלתי על עצמי להתחיל לתת מעשר כספים, יש לי כמה שאלות. 1. האם להתחיל מהמשכורת הקרובה או שאני צריך לעשר גם מהמשכורות הקודמות? 2.איך אני יודע למי לעשר? איך אני אדע באמת שעושים משהו טוב עם הכסף? 3. אני רוצה לתת עשירית וקראתי שהיא מידה בינונית וחומש היא מידה טובה ואם להודות באמת חומש זה כבד עליי, אז מה עושים?

תשובה

שלום וברכה

לא כדאי ללכת אחרונית זה יהיה קשה מידי ויגרום לך לא להמשיך במעשר.

תתחילי מהמשכורת הבאה ואילך ורק מעשר ולא חומש בשום אופן בשלב הזה.

יש לתת את הכסף לעניים או למוסדות תורה או ארגונים של הפצת היהדות וכדו'. יש עמותות רבות וישיבות רבות שתוכלי לתרום שם את הכסף ללא כל חשש.