שאל את הרב - כללי

הבדלה ע´י אשה

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום רב, אני לומדת במדרשה ב´ה ותמיד בצאת שבת, כשצריך לערוך הבדלה, בנות מנסות להתחמק מלהבדיל. כל אחת מנסה להפיל את זה על השניה ובסוף מישהי ´נכנעת´ ומבדילה. השאלה שלי: האם יש משהו רוחני או אחר בהבדלה שהוא לא טוב לאשה? הבנתי שלאשה אין לשתות יין של הבדלה. מה הטעם? וכן הבנתי שאם אין גבר בסביבה היא צריכה להבדיל ולשתות את היין. עד כמה אשה צריכה להתאמץ כדי לשמוע הבדלה מגבר? אם יש רק נשים, מי צריכה להבדיל מביניהן? יש אולי קריטריונים מסויימים? האם יש לי מצווה אם אני זו שעושה את ההבדלה?

תשובה

שלום וברכה

אם כי יש ענין קבלי שלכתחילה לא ישתו נשים את כוס ההבדלה, ועל כן לכתחילה עדיף לשמוע הבדלה מגבר, וישנם עוד סיבות לכך.

אולם במקרה זה אין להמנע מלהבדיל וכל מי שזוכה ומבדילה שכרה רב מאוד.

בברכה - בנימין שמואלי