זוגיות

האם מותר לזוג נשוי ללכת שלובי ידיים ברחוב?

  • ז' אדר התשע"ז

שאלה

שלום רב, האם זה צנוע ללכת יד ביד (בעל ואישה) ברחוב? האם זה צנוע להפגין חיבה (חיבוק לדוג') בין בני זוג בפומבי? מדובר כמובן לא על התנהגות מתלהמת ומושכת את העין, אלא על הפגנת חיבה בצורה עדינה. תודה רבה!!

תשובה

שלום רב,

מובא ברמ"א אבן העזר (סימן כא סעיף ה) שאין לנהוג עם אשתו בדברים של חיבה בפני אחרים, ולכן אין לבני זוג להתחבק בפומבי, וגם הליכה יד ביד יש בה משום חיבה בפומבי.

מקורות: ראה בספר טהרת הבית חלק ב' (מהדורת תשע"ט סימן יב בגליונות וציונים הערה 5). וע"ע בשו"ת בני בנים חלק ד' (סימן יב) ובשו"ת עולת יצחק חלק ב' (סימן רלט ד"ה ואגב) ובספר אום אני חומה חלק א' (בציון המצוינת אות תתרפב).

בברכה,

הלל מאירס