תפילה וברכות

כשעוברים מבית לבית צריך לברך שוב?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

בס´ד שלום.. רציתי שתסדרו לי את ענייני הברכות בעניין מתי חוזרים על אותה ברכה.. אם זה שבירכתי בבית ואז יצאתי החוצה.. בחוץ צריך לברך שוב אותה ברכה? ואם אחרי שבירכתי בחוץ חזרתי הבייתה או לבית אחר.. צריך לברך באותו בית את אותה הברכה שוב? ואם עברתי מבית לבית צריך שוב לברך? אני לא מברך ברכה אחרונה חוץ מברכת המזון, אז בבקשה ענו לי לפי מי שאינו מברך ברכה אחרונה.. תודה רבה.

תשובה

שלום וברכה

בכל פעם שיוצאים מהבית מברכים שוב על האוכל, מלבד על מוצרי דגן או יין.

אם יושבים קבוצה ואוכלים יחד ואחד יצא מהבית ולאחר מכן חזר לחבורה אינו מברך שוב.

בברכה - בנימין שמואלי