שאל את הרב - כללי

אחרי קדושה בחזרה של שמונה עשרה יש אנשים שעומדים למרות שמותר לשבת האם עדיף לעמוד?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום כבוד הרב שאלתי כך- אחרי קדושה בחזרה של שמונה עשרה יש אנשים שעומדים למרות שמותר לשבת האם עדיף לעמוד? בתפילה בקדיש וקטעים נוספים יש אנשים שעומדים האם עדיף לעמוד או לשבת? בתפילה האם אני צריך לחכות שהחזן יסיים את הקורבנות כדי להתחיל אשרי יושב ביתך או שאני יכול להתחיל למרות שהוא עוד נמצא בקורבנות?

תשובה

שלום וברכה

שולחן ערוך סימן קכד´

(ד)  י"א שכל העם יעמדו כשחוזר הש"צ התפלה.

בענין הקדיש

שולחן ערוך סימן נו´ א´ ובמשנה ברורה שם

ויש לעמוד כשעונין קדיש וכל דבר שבקדושה
יש אומרים עד אחר שיסיים איש"ר וי"א שיש לעמוד עד אמן שלאחר יתברך וכו´ ואמרו אמן.

וי"א  שא"צ לעמוד אלא שכל קדיש שתופסו מעומד כגון לאחר הלל לא ישב עד שיענה אמן יש"ר

ויש לחוש לדברי המחמירים ויש ללמוד ק"ו מעגלון מלך מואב שהיה נכרי וקם מעצמו מעל כסאו לדבר ד´ כ"ש אנחנו עמו. ובכונות איתא שהאריז"ל היה נוהג בכל הקדישים שלאחר עמידה דשחרית מנחה ערבית היה נשאר עומד ובשל תתקבל ושל חזרת ס"ת היה עונה ואח"כ היה יושב ובקדיש ערבית של שבת להנוהגין לומר קדיש קודם ברכו ג"כ י"א שיש לעמוד:

עדיף לומר את אשיר כל הציבור יחדיו.

בברכה - בנימין שמואלי