נשים

האם יש לנשים חיוב מהתורה להתחתן?

  • א' אדר התשע"ז

שאלה

שלום הרב, רציתי לשאול האם יש לנשים חיוב מהתורה להתחתן. אני לא מרגישה משיכה מינית לגברים אך מצד שני אני לא רוצה לחיות בבדידות.

תשובה

לכבוד השואלת,

כפי מה שהבנתי מה שמקובל אצלינו, שתכלית החיים של אדם עלי אדמות איננה כתכלית הבהמה. תכלית האדם בימים הספורים שגר כאן, היא לקנות את התכונה של "משפיע", לעשות דברים גם בשביל אחרים ולא רק בשביל עצמו, שדבר זה לא היה באפשרי לנשמה להשיג, בלתי החויה שבעולם הזה.

אם כן, כאשר מתחתנים ותומכים בבן זוג, כאשר מולידים ילדים בעולם הזה ומספיקים להם את צרכיהם שיהיו ילדים שמחים ומספקים להם את כל צרכיהם באמת,  ומגדלים אותם שיהיו אנשים מוצלחים בעולם אשר גם הם יוכלו לפעול טוב וחסד בשביל אחרים בעולם הזה - הלא זהו ממדריגת ה"משפיע" הכי גדול שאפשר לרכוש. ולכן הוא הוא מעצם התפקיד שבעולם הזה גם לנשמת אשה, להנשא ולהוליד ילדים, ואע"פ שלא נתחייבה במצוה מן התורה בפירוש על כך.

בברכה,

רב נחום