שאל את הרב - כללי

שאלות דחופות

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום כבוד הרב, יש לי 2 שאלות: 1. קראתי מאמר שלדעת כל המדענים השפן לא מעלה גרה, איך זה מסתדר עם מה שכתוב בתורה? 2. לפי המסורת לא השתנתה אות אחת בתורה מאז שניתנה בסיני. קראתי עוד מאמר על מילים בתורה שבפירוש רש´י ורד´ק נכתב שם שהמילים הם תיקון סופרים, זא´מ שהסופרים שינו/החליפו את אותה מילה. *** אני אדם דתי ויודע שהתורה אמת אבל אין לי תשובות לשאלות הנ´ל. תודה מראש.

תשובה

שלום וברכה

1.. הסופרים לא שינו כלום בתורה.

כאשר כתבו בגמרא תיקון סופרים הוא זה הכונה שהתורה כתבה בצורה מתוקנת כסופר המייפה את כתיבתו.

בברכה - בנימין שמואלי