שאל את הרב - כללי

מדוע מעמד הר סיני לא היה בנוכחות כל העולם ולא רק לעיני ישראל

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום רב, ידוע שמעמד הר סיני וקבלת התורה,התרחש במעמד של מיליונים בניגוד לקבלת הברית הישנה על ידי ישו במעמד של יחיד,וקבלת הקוראן על ידי מחמד במעמד של יחיד. ידוע שכאשר רוב גדול צופה בפעם הראשונה בעובדה מסוימת הוא מישתכנע מידית,וגם לא ינסה להיתווכח או לערער על כך משום שזו עובדה(כמו שפיל בצבע אפור,יונה בצבע לבן,שמיים הם כחולים ונימצאים למעלה וכן הלאה..) מדוע קבלת התורה שהיא טקס שבעצם מסמל את קבלת העם היהודי לחיקו של אלוקים או סוג של קירבה אליו שזה בעצם מראה שאלוהים בחר בנו ורק בנו מכל מילירדי האנשים עלי אדמות הוא בחר בנו,מדוע מעמד הר סיני לא היתרחש במעמד של כל העולם,כי הרי לאלוהים יש יכולת להיות בכל מקום,כי הרי שאם היה מעמד כזה בכל העולם אין אחד שהיה ל-ה-ו-כ-י-ח שאין אלוהים ואין דת ואין דיין.. ואם אחריי המגילה שרשמתי לא ברורה השאלה אז השאלה היא:מדוע מעמד הר סיני לא היתרחש במעמד של כל העולם בין עם זה איש ואישה לבין חי וחייה ועד צמח וצימחייה.

תשובה

שלום וברכה

א. מעמד הר סיני היה רק כדי שבני ישראל יקבלו עול מצוות ולא היה שום צורך שכל העמים יהיו נכוחים במעד זה.

מלבד כל זאת מעמד הר סיניי היה מעמד נבואי והגויים ל איכלו להיות נכוחים שם.

ב. אולם לאמיתו של דבר כל העולם ידע מנתינת התורה וכמבואר במדרש

פסיקתא זוטרתא (לקח טוב) שמות פרק כ  בשעת מתן תורההיה העולם מזדעזע, שנאמר ה´ בצאתך משעיר [וגו´], ארץ רעשה (שופטים ה ד), אותה שעה נתקבצו כל אומות העולם ובאו להם אצל בלעם, א"ל כלום העולם חוזר לתוהו ובוהו, אמר להם לאו, אלא ה´ עוז לעמו יתן, פנו איש למקומו.

בברכה - בנימין שמואלי