שאל את הרב - כללי

למה הוא עזב אותנו...

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

ש ב"האני נימצא בשלבי חיפוש... ראיתי סרט לאחרונה 10 הדיברות ו עולה לי שאלה יותר מישאלה... אז הוא לא דיבר איתם אומנם קרוב ל400 500 600 שנה אבל בסוף הוא שלח את משה ו היה ה מאמד ו היו נבואות ו ידעו ו הרגישו את קיומו היום אבר 2000 שנה ו למרות שהמצב נירא קמו סוג של גאולה אבל זה רחוק מיזה איפו הוא אני מודה לכל הניסים הלא גלויים ו גלויים אבל מה לתת לנו ללכת ככה איוורים להיסתמך אל אמונה בלבד למה הם זכו ו אנחנו לא אז אני אחפש ו אחזור ביתשובה קידי ש מ... אשל את אצמי למה הוא אזב אותנו ו השאיר ללא קלום ללכת לבד אז אנחנו לא עבדים ו יש מדינה אז מה? אנחנו אדיין לבד. ו יש הרבה מצוות ו חוקים אבל מה אין את היוצר.. ו לא תגיד 100 200 2000 ו יוטר שנה ו מפו לא רואים את הסוף אם יש תשובה כלשהיא...

תשובה

שלום רב!

שאלה טובה;

האמת, שלא הוא עזב אותנו רק אנחנו עזבנו אותו.
בעת שעם ישראל שמרו תורה ומצוות, שבת, כשרות וצניעות וטהרה, הקדוש ב"ה נגלה עלינו, וראינוהו בקביעות בניסים אשר בבית המקדש, אך, כשכלל ישראל עזבו התורה והשבת וכו', הסתלקה השכינה ונחרב בית המקדש.
זאת אומרת שהכול בידינו, ואנחנו מסוגלים להחזיר אותו, ותחזינה עינינו בשובך לציון ברחמים!

ברכה והצלחה;

יעקב משה