שאל את הרב - כללי

מספר שאלות הלכתיות<>

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

1. האם מותר להתפלל עם גרביים על השטיח? 2. האם מותר להתפלל יחפים? 3. האם בתפילת 18 מותר להגיד אמן כן יהי רצון אחרי האותיות הקטנות ואחרי כל בקשה? והאם מותר להוסיף בקשות אישיות? והיכן? 4. מישהו ענה לי כאן שכדי להוסיף ליין יין חדש ולקדש עליו צריך לשתות לפחות 86 סמ´ק ממנו, אז רציתי לשאול כמה זה בדיוק 86 סמ´ק מכוס הקידוש עצמה? 5.האם מותר שנרות הקידוש יהיו בשולחן האוכל, והאם מותר להזיז את הפמוטים בזמן שבת (כשהנרות דולקים וכשלא)? תודה גדולה מאוד למי שיענה לי על שאלות אלו!!

תשובה

שלום וברכה

א. מותר.

ב. לתפילות קבועות [שחרית, מנחה, ערבית], יש לעמוד כמו שעומדים לפני מלך, ואם לא עומדים לפני מלכים ושרים יחפים, אין לעמוד כן לתפילה.

ג. תפילות אישיות משלבים בברכה ה16 לפני כי אתה שומע תפילת כל פה וכו´.

אין עונים אמן אחרי ברכות שאומרים, אלא לאחרי ברכות ששומעים מאחרים.

ד. בשני שליש מכוס חד פעמית רגילה, פחות או יותר, יש השיעור הנצרך לשתיה מכוס של קידוש.

ה. המצוה לכתחילה הוא שנרות השבת יהיו במקום הסעודה. ואין להזיז את הנרות לא בשעה שהם דולקים, ולא בשעה שהם כבר נכבו.

לעומת זאת, מותר להזיז את הבסיס [שולחן או טס] שעליו הנרות יחד עם הנרות שכבר נכבו, בתנאי שלפני כניסת השבת היו על גבי הבסיס -בנוסף לנרות- גם חלה או דבר מאכל אחר.

שבת שלום - מנשה ישראל