שאלה לגבי צניעות בים

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

האם מותר להיכנס לים נניח בחוף ריק לחלוטין ואנחנו בטיול משפחתי אני והאחים שלי נכנסים לשחות והנשים שלנו כמובן שלא הן נשארות צנועות בחוץ או שאני ללא חולצה והן רואות זה גם אסור וחייב ללכת בנפרד רק אנחנו הגברים.? ובהקשר זה האם לי מותר ללכת עם אישתי והילדה בלבד לחוף ריק ובנידה האם יש איסור למרות שהאישה צנועה גם במים ולגבי הילדה האם יש לי איסור בתור אבא לקחת אותה לים בכל גיל או מגיל מסויים כרגע היא בת חצי שנה?

תשובה

שלום וברכה

מותר לנשים לראות אותך ללא חולצה.

ואתה יכול לקחת את ביתך עד גיל שלוש.

ללכת לטיול בימי הנידה לצורך הילדה יש להקל אולם בלא זה יש להחמיר.

בברכה - בנימין שמואלי