ביקור בכנסיות... האם יש בעיה?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום וברכה.. בעוד מס" חודשים אני נוסעת לברצלונה, הידועה בכניסיות הרבות שיש בה כמקומות ביקור היסטוריים יפים... השאלה שלי היא: האם אין בעיה לבקר במקומות טמאים אלה? שמעתי לא מזמן שמכיוון שזוהי עבודה זרה לשמה, אסור. אם זה היה מסגד, אין בעיה, מכיוון שהם מאמינים בה" אחד. האם נכונות השמועות? האם תהיה בעיה לבקר במקומות האלה? אשמח לקבל תשובה בהקדם. תודה רבה והמשך לילה שקט לכולנו בבשורות טובות!

תשובה

שלום וברכה

הרמב"ם כותב בזה הלשון: "יוודע לך שכל עיר של אומה שיש להם בה בית תפלה, שהוא בית עבודה זרה בלי ספק, אסור לעבור בכוונה באותה עיר, וכל שכן שאסור לדור בתוכה, אבל אנחנו בעונותינו תחת ידיהם, ושוכנים בארצם אנוסים וכו´, ואם העיר דינה כן, קל וחומר לבית עבודה זרה עצמו, שאסור לנו כמעט לראותו וכל שכן להכנס בו. עכ"ל.

ועל זה נאמר ´אל תקרב אל פתח ביתה´, וצריך להרחיק משם ארבע אמות, וכמו שכתוב בשולחן ערוך (יו"ד סי´ קנ).

לרוב הפוסקים איסור הכניסה לכנסיות הינו מן התורה, ואין לזה שום היתר.

לגבי מסגדים, נחלקו הפוסקים.

בהצלחה - מנשה ישראל