איך מכפרים על כל מה שעשיתי עד עכשיו?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום הרב, לאחורנה התגלגלה לידי חוברת העוסקת בלשון הרע- לא הלכות, אלא סקירה על כמה נורא החטא הזה וכמה הוא פוגם בכל מה שאנחנו עושים. מאז שהגיעה אליי החוברת הזאת אני מסתובבת עם תחושה נוראית, מכיוון שחטאתי בזה רבות (רבות רבות) במיוחד כי קצת הקלתי בזה ראש ולא הייתי מודעת לחומרת העוון הזה וכמה הוא מאפיל על הדברים הטובים שאנחנו עושים. גם אני מרגישה שאין לי שום דרך לכפר על זה, כי אני מאמינה שפגעתי בכל כך הרבה אנשים- כאלה שאני לא בקשר איתם כבר, או כאלה שאני לא זוכרת שפגעתי בהם.. וזה מכניס לייאוש כל כך נוראי! אבל מילא הייתי במצב הזה של לתקן.. אני עדיין לא מצליחה להיגמל מהחטא הזה לגמרי, ואני מאמינה שזה מ-2 סיבות עיקריות: הראשונה והמצערת שבהן היא שיש לי אופי ציני מאוד ולפעמים אני נהנית לרדת על אנשים כל רגע שיש הזדמנות (לשם הצחוק, חלילה לא בשביל לפגוע). מאז אני כמובן מנסה להפסיק עם זה אך זה קורה כל כך מהר שרק אחרי שאני כבר אמרתי את המילים אני תופסת את עצמי שלא הייתי צריכה להגיד את זה, אבל אז זה כבר מאוחר מדי כמובן. הסיבה השניה היא שאני אוהבת לדבר, אבל יותר משאני אוהבת לדבר אנשים אוהבים לדבר איתי. אני סוג של אוזן קשבת להרבה אנשים שבאים אליי לפרוק תסכולים על אנשים אחרים (שגם אותם לרוב אני מכירה)- ובמקרים האלה אפילו אין לי לב להגיד להם להפסיק. לדוגמא אמא שלי כל הזמן מספרת לי על אישה (שאני מכירה היטב), שעובדת איתה ומתנכלת אליה בעבודה. אני יודעת שהיא עושה את זה כי היא צריכה לפרוק קצת תסכולים, וכי אין לה עם מי לדבר על זה, לכן שוב ושוב אני מוצאת את עצמי ממשיכה להקשיב תוך שאני חושבת לעצמי ´אוף למה את ממשיכה עם זה..´ (יש לציין שלא כל החברים שלי דתיים ככה שלהם קצת יהיה יותר קשה להסביר..) בקיצור אחרי הפעם הראשונה שבה קראתי את הספר כולי הייתי חדורת מוטיבציה להפסיק עם זה, אך כבר בנסיונות הראשונים כשלתי מהסיבות שפירטתי. למחרת שוב- התחרטתי על הכל, ושוב.. לכן אני כבר לא מנסה לעשות תשובה כי אני כבר יודעת מה יקרה וזה נראה לי כמו ´אחטא ואשוב´.. אז אני פשוט מסתובבת זמן רב עם הרגשה רעה, שפתאום אני מודעת לגודל החטא הגדול שרובץ על כתפי, מודעת לכך שאין ערך לתפילות שלי ולמצוות שאני מקיימת.. וקצת מרגישה כאילו ה" לא אוהב אותי בגלל זה.. וזאת הרגשה נוראית הרב, אתה לא מבין כמה :( אני מקווה שתוכל לעזור לי, להגיד לי איך מכפרים על כל מה שעשיתי עד עכשיו ואיך אפשר לעצור את זה! תודה רבה

תשובה

שלום לך

אני מציע לך להתחיל ללמוד את הלכות לשון הרע, ובה תלמדי את המותר ואת האסור. כאשר יודעים את המותר, יודעים שאת לא חוטאת כל כך, והדבר לא מסובך כל כך, ואפשר ללמוד איך להסתדר ולשמור את הלכות לשון הרע ככתבם וכלשונם.

את לא גרועה, ה´ אוהב אותך.

ההקשבה לפריקת הלב מותרת בתנאים מסויימים שתלמדי בספר חפץ חיים.

כאשר את מחליטה להתגבר על היצר וחוזרת בתשובה אמיתית בורא עולם נותן בלב כל הנפגעים לסלוח לך.

גם את יורדת על מישהו תתקני את זה מיד ותגדי סליחה זה רק היה בצחוק וכך תתקני מיד את הטעות.

עלי והצליחי - בנימין שמואלי