חברה והשקפה

משמעות בחיי האישה

  • י"א שבט התשע"ז

שאלה

אני לומדת לתואר ראשון באוניברסיטה מכובדת וחשבתי שזה יתן לי הרגשה של משמעות אבל זה לא. אין לי חשק ללמוד ואיבדתי את השמחה כי אני לא יודעת מה אפשר לעשות בשביל להרגיש סיפוק. כן אני מבינה שצריך לעבוד את ה', משפחה, מצוות וכו' אבל מה לעשות עם עצמי מעבר ללהיות אישה שעושה רצון בעלה..?

תשובה

בס"ד

שלום וברכה,

נשמתך מבקשת משמעות רוחנית בחייך, שהנה מעבר לעיסוקים חומריים לתועלת אנושית. אציע לך בעז"ה שלוש עצות טובות להתחזקות:

1. תפילה.

התבודדי בכל יום במקום שקט, ודברי עם הקב"ה בקול במילים שלך, ספרי לו על מחשבותיך, לבטיך, רצונותיך, ובקשי ממנו הדרכה ועזרה בענייניך. אפילו אם רק כמה דקות.

כמו כן, נסי להתבונן במילות התפילה שאת מתפללת בסידור, ולהתחבר למילים, להרגיש את הגדלות והשבח לבורא עולם.

2. שיעורי תורה קבועים.

הנשמה זקוקה לשיעורי תורה בכל יום, כשם שאדם צריך לאכול ולשתות בכל יום. עליך למצוא באזור מגוריך שיעורי תורה לנשים. נסי להתקשר אל  073-2221230 ולבקש הדרכה בנושא הזה.

כמו כן, צפי בקביעות בהרצאות של אתר/ערוץ הידברות. אפילו שעה אחת ביום תחזק אותך מאוד. נסי למצוא את הרב או הרבנית שאת מתחברת אליהם ביותר, ולצפות בקביעות בשיעורי תורה שיפתח את לבך להתבוננות רוחנית. העשירי את הידע שלך ביהדות.

3. עשי חסד.

חפשי עשייה של חסד, של עזרה לנזקקים. נסי למצוא ארגון ירא שמים להתנדב בו כמו עזר מציון או יד שרה לדוגמה.

נסי לקיים מצוות שבין אדם לחבירו מתוך התבוננות. כשאת מכבדת את ההורים שלך - חשבי על מצוות כיבוד הורים אותה ציווה ה'. כשאת עוזרת בענייני הבית ומשמחת את בעלך - חשבי על מצוות ואהבת לרעך כמוך שאת זוכה לקיים. כשאת סועדת סעודות שבת נסי לכוון בלבך לקיים בהן את מצוות כבוד השבת. ההתבוננות תוסיף לך הרבה מאוד בחיים, ומתוכה תמצאי עוד פעילויות של חסד וצדקה שביכולתך לעשות, כי לתת, ומתוך הנתינה ייפתח לבך לקשר רוחני עם הבורא.

בהצלחה!

בברכה,

דניאל בלס