שאל את הרב - כללי

פרשת שלח

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

בס""ד בוקר טוב רציתי לשאול בפרשה שלנו מסופר על בני ענק נפלים אנשים גדולים מאד מי הם? מאיפה הם? מהיכן הגיעו? ואם כן איך נשאו להם מבנות הארץ מבחינה פופורציונלית גודל אתה רוצה להגיד לי שענק כזה יכול לחיות עם אישה ארצית הזה בית משותף אפשר לבנות לזוג כזה איך זוג כזה יכול להתקיים להתרבות יש בנהם שינויי גופני ברור גודל העברים שונה איך גדול כזה יכול לשמוע אישה בגודל חגב מה הם עשו כאן ומה זה בכלל נפלים מאיפה נפלו? כמה הם היו ואיך הם חיו בארץ ישראל בן אדם יכול לצאת לטיול רגלי ובלי לשים לב לעשות כמה קילומטרים והוא כמו חגב לעומתם אם כך שהם הלכו ברגל להן הגיעו אחרי שעת הליכה השאלות הם של ילדתי בת 15 ולי אין תשובה???????? תודה כבוד הרב

תשובה

במדרשי חז"ל מבואר, שהיו  שני מלאכים, שקיטרגו על חטאי בני האדם, ודרשו לעונשם.
אך מידת הרחמים, ביקשה לוותר לבני האדם, עקב נסיונותיהם הקשים בעוה"ז. אך שני המלאכים טענו שאין זה קשה כלל לעמוד בנסיון,
ויצא הפסק ששני המלאכים ירדו לעולם הזה, ונראה אם הם יעמדו בנסיונות העוברים על בני האדם בעולם.
וכך נעשה, ואכן לא עמדו המלאכים בנסיון, וחטאו בזנות, ומהם יצאו הענקים המשונים ההם.

כמובן שהם היו נשואים לענקים כמותם.

בברכה - בנימין שמואלי