זוגיות

גירושים

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום רב, שמי דיקלה מירושלים, נשואה קרוב ל- 8 שנים, יש לי שלושה ילדים קטנים. ברצוני לשאול כך ואין לי בושה ופחד שאני כותבת את מה שאני חושבת שטוב לי, אני מאסה בחיי הנישואים שלי, לא מאושרת עם בעלי, לא אוהבת אותו, לא מרגישה אותו בחיים שלי יותר, רוצה להתגרש ממנו, כיצד מקלים על אישה במצבים שכאלה? איך מתחשבים קצת ברגשותיה של האישה?

בעלי חזר בתשובה בתקופה האחרונה, ואת כל כולו הוא מקדיש ללימודים ולשיעורים מגיע בשעות מאוחרות הבייתה, לא עוזר לי עם הילדים, אני לא יכולה לצאת,מרגישה חסומה, מאחר והוא לא בבית רוב הזמן (בלי להתחשב בי, שאני גם אם עובדת קשה ומגיעה בשעות הצהרים שאני עייפה מהעבודה להמשיך את יתר עבודתי בבית עם הילדים,) אני לא מתביישת לכתוב את זה, אבל לפי דעתי אישה לא אמורה להמשיך לסבול בחייה, אם לא טוב לה, והיום זה גם לא בושה לסיים יחסים עם בעל.

מבקשת ייעוץ כיצד אפשר לסיים את היחסים בצורה טובה מבלי מריבות מהצדדים

תודה

תשובה

שלום לך

האם אין אפשרות לשלום בית?

יש למצוא רב שבעלך סומך עליו ושיסביר לו שלא כל היא דרכה של תורה, וחובה להתחשב באשה ובקשייה.

בעלך בוודאי אדם טוב ורק קצת מבולבל בדרכו, חבל להתגרש.

את יכולה לחיות איתו חיי אושר.

רק כאשר רואים שבאמת אפסה כל תקווה, אין לסבול ויש לחשוב על סיום הזוגיות.

אשמח לייעץ לך על יועץ נישואין טוב, בהמלצת הרב שמחה כהן.

עלי והצליחי - בנימין שמואלי