תפילה וברכות

למה מודים דרבנן נקרא כך?

  • ב' שבט התשע"ז

שאלה

למה 'מודים דרבנן' נקרא כך? תודה!!

תשובה

שלום רב,

ראה בבית יוסף אורח חיים (סימן קכז) שכתב, מצאתי כתוב נקרא מודים דרבנן לפי שהוא תיקון הרבה חכמים (וכנראה כוונת הבית יוסף לרבנו מנוח פרק ט מהלכות תפילה הלכה ד שכתב פירוש זה).

והכוונה היא על פי הגמרא במסכת סוטה (דף מ עמוד א) שיש שם דעות שונות בין האמוראים מה על הציבור לומר בזמן ששליח ציבור אומר מודים, ובסוף מובא בשם רב פפא שיש לומר את הנוסחאות של כל האמוראים. ע"ש. ולכן נקרא מודים דרבנן כיוון שאומרים את הנוסח של כל הרבנים.

בברכה,

הלל מאירס