נשים

כשרות וטהרה

  • כ"ח טבת התשע"ז

שאלה

שלום וברכה! אני נמצאת כרגע באוקרינה ואין לי אוכל עם כשרות.מותר להשתמש במוצרי יסוד ללא כשרות?יש אוכל שיש בעיה לאכול בלי הכשר? וגם אין פה מקווה טהרה.מותר לטבול במקווה של גברים?ובלי בלנית? תודה רבה רבה!!!

תשובה

שלום וברכה

לגבי מוצרי יסוד יש אכן מוצרים רבים שמורת לקנות ללא כשרות כגון פירות וירקות אם לא מגיעים מהארץ. ביצים קמח סוכר מלח תבלינים פשוטים מים סודה קוקה קולה וספרייט מיצים טבעיים 100אחוז מלבד מיץ שמעורב בו מיץ ענבים. אורז ופסטה רגילה מותר.דג כשר שלם ניתן לקנות ולבשל.

טביהל במקווה של גברים יכולה להיעשות רק בבירור עם הרב שאחראי על מקווה הגברים. לא כל מקוואות הגברים כשרים גם לנשים. כמו כן אם אין בלנית ואין אשה אחרת שתוכל לראות אותך בשעת הטבילה בעלך יצטרך להיכנס למקווה כאשר את כבר במים ולוודא שלא נשארה אף שערה מחוץ למים.

אציין שי מקומות רבים באוקראינה שניתן לקנות אוכל כשר וכן יש להניח שאם יש בית הכנסת ומקווה כשר יש גם מוצרי מזון כשרים.

אשמח לסייע עוד,

שבת שלום,

בהצלחה,