אמונה

חרטה כואבת

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

אני בת 37 אם חד הורית לשני בנים, עד לפני כשנה חייתי חיים חילוניים לגמרי. הגיע לידי ספר בנושא חזרה בתשובה ומאז אני לא מפסיקה לקרוא וללמוד. נפעמת בכל יום מהתובנות שאני מגלה.הכל ברור לי יותר ואני מבינה גם את ההגיון שעומד מאחורי המצוות, מאמינה בכל לבי ונשמתי היום ולא מבינה למה זה קרה רק עכשיו. אני יודעת בתוך תוכי שלעולם לא מאוחר מדי אבל החרטה על דרך החיים שניהלתי במשך כל השנים מייסרת אותי.מנסה לקבל את העובדה שחיי התגלגלו בדיוק כפי שהיו צריכים להתגלגל עם כל הטעויות והחטאים והעיקר שהפנמתי את הלקחים ולא אחזור על אותן טעויות אבל אני עדיין מרגישה שנכשלתי בגדול. אשמח מאד לשמוע על איזושהיא דרך שבה אוכל להפסיק להרגיש כשלון מוחלט

תשובה

שלום וברכה

אשרייך שזכית לחיי העולם הבא, אשרייך שזכית להכיר את אבא בשמיים וזכית לחזור איליו בתשובה שלימה.

בוודאי נולדת לחיים חילוניים, ובורא עולם ציפה ממך למצוא את הדרך חזרה איליו וברור שתפקידך בעולם, היה לזכות בתשובה, ומשעשית זאת זכית לתיקון שלך, וללא ההליכה בתחילה בדרך החילונית לא היית זוכה לכך.

אשרייך!!!!!!

התשובה משנה את כל העבר שלך וכל מעשייך של העבר נהפכים לזכויות בכוח התשובה, ולכן אין כאן כישלון אלא ריווח עצום.

כל שבתותייך מאירות כיום באור עצום וכן כל שאר ימייך.

עלי והצליחי - בנימין שמואלי