שבת

לידה בשבת

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום הרב עוד שאלה בנושא אחר.. לצערי משפחתי עדיין רת תורה ומצוות ואפילו לא מוכנים לשמוע על זה, אני בעזרת השם צריכה ללדת כל יום, אני אלד קרוב לאימי הסברתי לה שבשבת היא תצטרך לבוא ברגל,(זה קרוב), והיא שאלה ואמרו לה שהיא יכולה לנסוע מכוון שלא שומרת אז לה מותר ולי גם מותר להיתקשר אליה ולומר לה שתבוא, זה הגיע למצב של מריבה כמעט לצערי אני לא מקפידה עליה חס ושלום. הרב מה אני עושה? אודה לך עם תגיד לי מה ההלכה ואני אלך איתה.. (אנחנו חוזרים בתשובה בעלי ואני כמעט שנתיים ולידה ראשונה)

תשובה

שלום וברכה

אין שום היתר ליהודי לחלל שבת מחמת שהוא מכריז על עצמו כמחלל שבת.

כל חילול וחילול הוא איסור בפני עצמו, ועל כן עליה לבוא ברגל.

לאחר שאמרת לה את ההלכה אין לך להתעניין מה היא מתכוונת לעשות.

אם נחוץ לרוגע שלך שאמא תבוא ללידה ואין דרך לקרוא לה אלא בשיחה מותר לך להתקשר איליה בשבת.

לידה קלה - בנימין שמואלי