שאל את הרב - כללי

אמת אחת?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

לכבוד הרב שלום הנני בחורה חילונית, גם אני כמו רבים צפיתי בהרצאותיכם המועילות ואני מנסה להתחזק באמת שכן אף על פי שלא קל הדבר כלל...במיוחד בימים אלו כשכל אחד מבטיח לך שבידיו מצוייה התשובה שאותה כולנו כנראה מחפשים בצורה זו או אחרת(חלקנו אצל מיסטיקנים למיניהם,אחרים אצל פסיכולוגים קואצ"רים ומה לא...וישנם אנשי הדת-במקרה שלנו היהודים-רבני ישראל,אך לצערי גם כאן הדעות והזרמים שיש בדת שלנו כיום חלוקים עד מאוד,(בין מדובר בזרמים שונים שיש כיום בדת ובין אם מדובר בהלכה עצמה:למשל-ימות המשיח:חלק סבורים שעצם העובדה שאנו יושבים במדינתנו אחרי שנים של גלות וסבל אנו בעצם מגשימים את הנבואה...ולעומת זאת יש כאלה שאומרים שכל עוד לא נבנה בית המקדש אזי אסור לנו לשבת כאן,מה שמסביר את התיישבותם של יהודים דתיים בחו´ל...? -וגם לגבי הכנות לביאת המשיח-יש כאלה שמפחידים אותך ואומרים שאם לא תעשה כך וכך תכחד,ולעומתם אחרים טוענים:האמן ובטח בהשם אלוקיך והכל יהיה טוב... *וואי אני מצטערת שבפנייתי יותר האשמתי מאשר שאלתי,פשוט יש לי כ´כ הרבה שאלות כמו לכולם אני מניחה שלא מוצאות תשובה כבר הרבה זמן... אשמח אם תוכל להתייחס לפנייתי במייל האישי שלי.

תשובה

שלום וברכה

אין כל מחלוקת ביסודות היהדות, כל הזרמים זורמים לאותו מקום והוא קיום ההלכה על בוריה.

גם אם ישנם חילוקי דעות בהלכה הרי ישנה הכרעה ברורה איך לנהוג, ואין כל הבדל בין הזרמים בקשר להלכה.

אין דעה הסוברת שאסור לגור בארץ.

ישנם כאלו הסוברים שבמצב הרוחני בארץ, עדיף שלא לעלות לארץ, {אינני מסכים עם דיעה זו}, מאחר ועל פי ההלכה אין חובה לגור בארץ.

יש הנשארים בחו"ל עקב קשיי הפרנסה.

כמו כן בעניין מה יהיה בביאת המשיח הדברים ברורים שיהיה טוב מאוד.

וברור גם כן  שיבוא יום הדין הגדול והנורא ראי דניאל יב´ ועוד. שאז נעמוד לדין על כל מעשינו וכל מי שזכה להיות קרוב לבורא עולם יזכה לחיי העולם הבא, ומי שלא....

אשמח לסייע בידך עוד - בנימין שמואלי