האם גם קציצת ציפורניים בפה גורמת פחדים?

  • כ"ו טבת התשע"ז

שאלה

שלום, שמעתי שמי שקוצץ ציפורניים ולא נוטל ידיים אח"כ מרגיש פחדים לא ברורים.. אז לצערי הרב אני קוצצת ציפורניים עם הפה.. האם זה גם מביא פחדים? (בעיקר בשעת קריאת ספרים - לא מתח דווקא.. או בשעת צפייה בהרצאה..). תודה רבה

תשובה

שלום רב,

אכן כך הובא בשלחן ערוך אורח חיים (סימן ד סעיף יט) שהנוטל ציפורניו ולא נטל ידיו מפחד יום אחד ואינו יודע ממה מפחד. ע"ש. וגם מי שנוטל ציפורניו בפה צריך ליטול ידיים (קצות השלחן סימן ב סעיף יא ומאסף לכל המחנות סימן ד ס"ק ק), וממילא אם אינך נוטלת את הידיים זה יכול לגרום לפחד.

בברכה,

הלל מאירס