תורה ומדע

ערלה לחיות

  • כ"ד טבת התשע"ז

שאלה

שלום הרב! הרב זמיר כתב באיזה מקום שרק לאדם יש ערלה, ודיברתי עם כמה אנשים והם טוענים שיש גם לחיות מסוימות ערלה, רציתי לדעת האם זה נכון, או שזה שונה, מה דעתו של הרב תודה.

תשובה

בס"ד

שלום וברכה,

לכל היונקים יש בתוך האיבר עצם, כך שאיברם זקוף תמיד (כך הוא המצב גם בכל סוגי הקופים). במטרה שאיברם לא יפריע להם, הוא נתון בשק עמוק בתוך גופם שנקרא "Penile sheath" (ולא ערלה).

שק פנימי זה רחוק מאוד בדמיונו מהערלה בבני האדם (שהיא בסך הכל עור עודף קטן שמכסה את העטרה ונועד לסיכוך). צריך הרבה מאוד דמיון כדי לקשר בין עור-הערלה לבין השק הפנימי שמשמש לאחזקת האיבר בתוך גופם של בעלי חיים.

בברכה,

דניאל בלס