תפילה וברכות

האם פרשת המן מופיעה בסידור?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

כבוד הרב שלום רב! יש לי מספר שאלות 1.האם פרשת המן מופיעה בסידור? 2.בבוקר שאני מתעורר אני קורא ברכות השחר,תיקון הנפש,שותה את הקפה ולוקח את הילד לגן ולאחר מכן מניח תפילין קורא את ארבע הפרשיות ואת תפילת שמונה עשר,פיטום הקטורת,פרשת העקדה,נשמת כל חי ואומר כמה תפילות אישיות ולפעמים אומר את התיקון הכללי,רציתי לדעת אם זה בסדר מה שאני עושה או שיש לשנות? 3.אם אני אוכל פרוסה עם גבינה צהובה או סלט או אורז עם ירקות ,מה אני מברך בהתחלה וגם לאחר האכילה? 4.איך אני יכול לגרום לעצמי לומר את התפילות לכיוון השם לבלי לחשוב מחשבות אחרות?

תשובה

שלום וברכה

1. בחלק מהסידורים.

2. עדיף להתפלל כמו בסידור ולומר גם את פסוקי דזמרה, וברכות קריאת שמע, אשר חשיבותם לאין ערוך והם עדיפות על נשמת ועל התיקון הכללי.

3. לפני האכילה מברכים המוציא לחם מן הארץ ולאחר האכילה מברכים ברכת המזון.

4. להתפלל מתוך הסידור ולאחר לימוד הלכות.

בברכה - בנימין שמואלי