שיעורי נהיגה לנשים אצל מורה גבר

  • י"ח טבת התשע"ז

שאלה

שלום כבוד הרב, אני בחורה רווקה ומתגוררת בירושלים ועובדת עד שעות אחה״צ תרתי אחר מורת נהיגה בכל ירושלים וכולן מסיימות לעבוד בשעה 4 אחה״צ ולכן לא נותרה לי ברירה אלא ללמוד אצל מורה נהיגה האם ישנה בעיה כל שהיא מבחינת ההלכה? אודה על תשובתך. תודה רבה

תשובה

שלום רב,

אמנם לכתחילה ראוי מאוד שאישה תלמד שיעורי נהיגה אצל אישה (יעויין בספר אשרי האיש חלק אבן העזר חלק ב' פרק יג סעיף ה, ובשו"ת הראשון לציון חלק ב' חלק אבן העזר סימן יד אות ג), אכן במקרה שלך שזה לא מתאפשר, תוכלי להקל ללמוד אצל מורה גבר, ובתנאי שתיזהרי ותשמרי מאוד על גדרי הצניעות.

בהצלחה רבה,

הלל מאירס