תפילה וברכות

הנחת תפילין בטיסה

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום רב! ביום שני בלילה כלומר בלילה בין שני לשלישי ב´ה אני טס לארה´ב. אני יוצא בשעה 1:00 בבוקר מהארץ, נוחת בבלגיה ב4:50 לאחר המתנה של 3 שעות בבלגיה אני יוצא לאנגליה. מאנגליה אני יוצא ב10:00 בבוקר ומגיע לארה´ב ב14:15... רציתי לדעת מתי אוכל להניח תפילין? האם להניח בשדה התעופה של בלגיה? האם לא מסוכן להניח שם תפילין שמא יפגעו בי כי אני מתפלל?? האם להניח במטוס לפני שאני נוחת בבלגיה? או אחרי שאני ממריא מבלגיה לכיוון אנגליה? (יש לציין שאני טס בחברת תעפוה זרה)... האם להניח בשדה התעופה באנגליה? האם להמתין עד להמראה מאנגליה? או שמא להניח תפילין בארה´ב?? אשמח מאוד לקבל תשובה... תודה רבה, אריק!

תשובה

שלום וברכה

הנח תפילין בעת זריחת השמש, היכן שרק תהיה.

מניסיון, אף אחד לא יפגע בך בשום מקום, לא במטוס ולא בשדה התעופה, אין בכך כל סיכון!!!!

נסיעה טובה - בנימין שמואלי