יהודים

  • י"ד טבת התשע"ז

שאלה

לא הצלחתי להבין איך זה הגיוני שיש אנשים בעולם שהם לא יהודיים הרי לפי היהדות אם האמא היא יהודייה אז הילד הוא גם יהודי אז משהו לא מסתדר לי הרי אדם וחוה היו יהודיים לא ? וגם אם נגיד שהאנושות התחילה מחדש מנח והבנים שלו עדיין כל הצאצאים שלהם יהודיים ואם לגבי אברהם יצחק ויעקב הרי גם הילדים שלהם היו יהודיים אפשר תשובה שתניח את דעתי?

תשובה

שלום וברכה,

יעקב אבינו היה הראשון שנקרא בשם "ישראל", ועל כן כל בניו (שנים עשר השבטים) נקראו בשם "בני ישראל". עם ישראל הוא צאצאיו של שנים עשר השבטים.

לאחר שה' הוציאם ממצרים - בני ישראל קיבלו את התורה בהר-סיני, ומאז הפכו לעם הנבחר בעולם. עם השם.

לפני שניתנה התורה - היו צדיקים והיו נביאים שבחרו ללכת בדרך ה', אך לא היה עדיין עם נבחר, ולא נתגלתה התורה.

מאחר שאברהם אבינו הלך בדרך ה', התנגד לעבודת האלילים ועמד בנסיונות האמונה הגדולים, הוא נבחר שהעם הנבחר יהיה מזרעו.

יצחק ויעקב הלכו בדרך ה' כמו אברהם, ולכן הם מיוחסים אחריו ונקראים "שלושת האבות". לעומת זאת ישמעאל ועשיו סטו מדרך אברהם ויצחק, ועל כן לא זכו בתורתם.

בני ישראל קיבלו את התורה לאחר שאמרו "נעשה ונשמע", והיו האומה היחידה בעולם שהסכימה לקבל את הרצון האלוקי ולקיים את מצוותיו. בני ישראל הלכו בדרך אברהם יצחק ויעקב, ועל כן זכו בתורה ובארץ שהובטחו לזרעם.

ראה עוד במאמרי:

http://www.hidabroot.org/article/186857

בברכה,

דניאל בלס