שבת

שבת>>>

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום כבוד הרב! שמעתי שאסור ללמוד בשבת רציתי לשאול האם מותר לקרוא בספריו של הרב זמיר כהן שליט´א בשבת או בשולחן ערוך וספרים של רבנים אחרים תודה מראש ויום טוב

תשובה

שלום וברכה

בדיוק ההיפך, הוא הנכון כך אמרו חז"ל:

"אמרה תורה לפני הקב"ה, רבש"ע, כשיכנסו ישראל לארץ זה רץ לכרמו וזה רץ לשדהו ואני מה תהא עלי. אמר לה, יש לי זוג שאני מזווג לך ושבת שמה, שהם בטלים ממלאכתם ויכולים לעסוק בך".

ובמדרש [תנחומא פרשת ויקהל]:

"בעלי אגדה היו אומרים, מתחילת התורה ועד סופה אין פרשה שנאמר בה קהילה בראשה אלא פרשה זו בלבד, ולמה כך, אמר הקב"ה למשה, לך רד ועשה לי קהלות גדולות על דבר שבת, כדי שילמדו כל הדורות הבאים אחריך להקהיל קהילות כל שבת ולשנות בבתי כנסיות ובבתי מדרשות ללמוד בהן תורה ברבים. דבר אחר, ויקהל משה, אמר להן הקב"ה לישראל, אם אתם נקהלים בכל שבת ושבת לבתי כנסיות ולבתי מדרשות וקורין בתורה ובנביאים, מעלה אני עליכם כאילו המלכתם אותי בעולמי, שכן ישעיה הנביא מפרש ואתם עדיי נאם ה´ ואני אל, אתם מעידים עלי שאני אלוה בעולם".

ובזהור הק´ מפליגים שחייב אדם לראות בכל שבת ושבת לחדש חידושי תורה, שבמוצאי שבת בחזרת נשמה יתירה למקומה שואל אותה הקדוש ברוך הוא מה חידוש היא חידשה בתורה.

בהצלחה - מנשה ישראל