אש של גוי

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום כבוד הרב יש לי מספר שאלות: 1.האם זה נכון שאסור לאכול תבשיל שגוי בישל זאת אומרת שהוא הדליק את האש ומה לגבי שתייה הבנתי שאסור לשתות מיין שפתח גוי האם זה רק יין או כל משקה? 2.יש לי קרובת משפחה שאמא של בן זוגה היא גויה שהתגיירה וסיימה את גיורה לפני שנה ויותר כרגע היא יהודייה לכל דבר האם גם בן זוגה של קרובתי נחשב ליהודי בגלל שאמו התגיירה או שהוא צריך לעבור גם גיור? הבנתי שילדים עד גיל 18 שאמם התגיירה נחשבים ליהודיים האם זה נכון?ואם הוא כן צריך להתגייר האם מותר לקרובתי להישאר איתו עד שיתגייר?(יצויין שבן זוגה בשנות ה20 לחייו). 3.האם מותר להחזיק חפץ של נפטר? סבא שלי נפטר לפני 7 שנים ושמרתי את פנקס הטלפונים שלו האם זה בסדר ואם לא מה עליי לעשות עם זה? האם מותר בנוסף לשמור ספרי תהילים וקודש ומחשבון כיס של נפטר? תודה רבה והמשך יום טוב...

תשובה

שלום וברכה

א. אכן, אסור לאכול ממאכל שגוי בישל, אם המאכל אינו ראוי לאכילה לפני הבישול.

ב. לגבי משקאות, האיסור רק על יין, וכמובן שיש לוודא שהמשקה הינו כשר מצד עצמו.

ג. הבנה מוטעית, בן המתגיירת נחשב לגוי לכל דבר, עד שהוא בעצמו יתגייר. רק, שילדים מתחת לגיל מצוה מגיירים על פי הרוב יחד עם הוריהם. אבל אין גיור המשפיע אוטומטית על בני משפה קרובים.

ד. אסור להתחבר חיבור זוגי עם מי שאיננו יהודי, ולכן עליה להיפרד מבן זוגה, עד שיזכה להתגייר. ואולי כדאי שתציע לה את מה שאני שולח לך למייל האישי במצורף.

ה. מותר להחזיק ולהתשמש בחפצי מי שנפטר, מלבד נעליים שבהן נהגו שלא להשתמש.

בהצלחה - מנשה ישראל