העונש

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

כבוד הרב שאלה לי אלייך. בחור רווק ששם משפחתו כהן שהולך עם אשת איש (אישה נשואה. ) 1. מה קורה לאותו בחור שממשיך בקשר כשהוא יודע שזה איסור מוחלט? 2. מה היסורים שיבואו על אותו בחור? 3. האים הוא חייב תיקון? ומה התיקון שהוא צריך לעשות? 4. אים הוא לא יעשה תיקון האים יהיה כשר להתחתן בעתיד? 5. אים הבחור לא מאמין כל כך באלוהים והוא ממשיך לנאוף מה יקרה לו? תודה רבה כבוד הרב תודה.

תשובה

שלום וברכה

א. כל יהודי המקיים יחסים עם אשת איש עובר על איסור אשת איש, החמורה מכל העריות, וכהן חוטא גם באיסור כהונה יתר על האיסור הכללי.

ב. את העונש נשאיר לבורא עולם, כל עוד ולא נתבקשנו להיות מנהלי חשבונות ומוציאים לפועל אצלו.

ג. הוא חייב להפסיק ממעשיו, ולשוב בתשובה שלימה, לשמור טהרת המשפחה, שמירת שבת, ושמירת כלל המצוות.

ד. כשר להתחתן, כדת משה וישראל, עם אשה כשירה לו, בעתיד.

ה. כנ"ל אות ב.

בהצלחה - מנשה ישראל