ילד מחוץ לנישואים

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

ראיתי שהייתה פה שאלה האם יש דרך הלכתית לביא ילד לעולם בלי נישואים. רשמתם שזה אסור ואין שום דרך הלכתית.

השאלה שלי היא-קרה והזוג הביאו במכוון ילד בלי נישואים למה זה חטא? הרי הילד לא נולד סתם,זה כי הקב´ה החליט ,אם הוא לא היה רוצה ולא היה צריך את הילד הזה בעולם הוא לא היה נולד .

תשובה

שלום וברכה

כך אמרו חכמים במסכת עבודה זרה נד´ א´
הֲרֵי שֶׁבָּא עַל אֵשֶׁת חֲבֵירוֹ, דִּין הוּא שֶׁלֹּא תִּתְעַבֵּר, אֶלָּא עוֹלָם כְּמִנְהָגוֹ נוֹהֵג [וְהוֹלֵךְ], וְשׁוֹטִים שֶׁקִּלְקְלוּ, עֲתִידִין לִיתֶּן אֶת הַדִּין. וְהַיְינוּ, דַּאָמַר רַבִּי שִׁמְעוֹן בֶּן לָקִישׁ, אָמַר הַקָּדוֹשׁ בָּרוּךְ הוּא, לֹא דַּיָּין לָרְשָׁעִים שֶׁעוֹשִׂים סֶלַע שֶׁלִי פּוּמְבִּי, אֶלָּא שֶׁמַּטְרִיחִין אוֹתִי וּמַחְתִּימִין אוֹתִי בְעַל כרחי

רש"י
שעושים סלע שלי פומבי - רושם שלי שאני רושם בו ובלע"ז קויי"ן עושין הפקר לכל שכל הרוצה לחתום בו יחתום בו כלומר שבאין על הערוה על כרחי ומולידין:
אלא שמטריחין אותי - שאני יוצר הוולד על כרחי ומולידין שהרי גזרה לפני שינהוג העולם כמנהגו.

בברכה - בנימין שמואלי