חתונה נפרדת כהלכה

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום וברכה,אני מודה לך שאתה מפנה מזמנך לענות לי על השאלה. השאלות שלי הין: 1 איך צריך להיות בדיוק הפרדה בין ריקודי נשים לריקודי גברים בחתונה? 2 איך צריכה להיות ישיבת האורחים-בערבוביה או נשים לחוד וגברים לחוד?(כל המוזמנים לא ייהנו לשבת בלי נשותיהם או בעליהן) 3 האם צריך שני מצלמות נפרדות אחת לרחבת הנשים ואחת לרחבת הגברים? 4 האם גם בזמן החופה האורחים צריכים להיות מופרדים(יש פה ענין גדול של רוב גדול של מוזמנים לא חרדיים.. אשמח מאוד אם תענו לי,בתודה מראש.

תשובה

שלום לבתו של ה´

ראוי מאוד שהחתונה תהיה נפרדת לגמרי בין בארוחה בין בריקודים ויישבו אנשים לבד ונשים לבד

>בזמן החופה ראין צורך במחיצה אולם יש לעמוד בצדדים נפרדים הגברים והנשים.

בברכה - בנימין שמואלי