כספי ציבור

  • כ"ז כסלו התשע"ז

שאלה

שלום כבוד הרב. לפני הרבה זמן (כמה ימים לפני ראש השנה) אספתי כסף מחברים לכיתה שלי בבית ספר כדי לקנות מתנה לחג לאנשי צוות בית הספר (גם אני נתתי את אותו סכום כסף מעצמי),כל אחד נתן 10 ש"ח, בסוף נשארו בערך 7 ש"ח והם היו אצלי זמן מה והחלטתי לתרום אותם לצדקה כי סה"כ שילמו בערך 23 ילדים ולחלק 7 ש"ח לכולם...לא יודע אם היה חשוב למישהו לקבל סכום כזה של 7 ש"ח חלקי 23, לכן השאלה שלי היא האם נהגתי כשורה?. תודה וחג שמח!.

תשובה

שלום רב,

בדיעבד, זה בסדר. ובפרט שהחלק שלך הוא מעל 7 ש"ח. אבל, לכתחילה היית צריך לקנות פריט קטן נוסף למתנה, כמו דף ברכה יפה וכדו', או למסור את הכסף עצמו לצוות.

בברכה,

צוות הידברות