חברה והשקפה

מידע יהודי

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

מומלץ לא לצאת מהארץ ,מדוע נסיעות לקברות צדיקים מקבלת תאוצה? מה זה דור המבול ודור הפלגה? מה ההסבר העמוק לשלושת האבות ? מה מייחד את אברהם אבינו שהוא מוגדר כאבינו?

תשובה

שלום וברכה

יציאה לחו"ל לצורך מצוה מותרת.

דור המבול היה דור שהלך אחר תאוותיהם.

דור הפלגה הוא דור שהלך להילחם עם בורא עולם, דהיינו עובדי עבודה זרה - כפירה.

אברהם אבינו היה הראשון שבחר להפיץ את האמונה בבורא עולם והוא נבחר כתוצאה ממעשיו הכבירים והתשוקה להתקרב לבורא עולם, להיות עבד ה´, ולהנחיל זאת לדורות הבאים, על כן הוא קיבל את הזכות להיות האב לעם ישראל, העם אשר נבחר לתקן עולם במלכות שד-י.

בברכה - בנימין שמואלי