חברה והשקפה

תשובה להרהורים שלי

  • כ"א כסלו התשע"ז

שאלה

לאתר הידברות שלום היום במקרה יצא לי לשמוע ויכוח בין חרדי לאדם חילוני לגבי חבד שעומדים ברכוזים חילונים בשביל לזכות אנשים בתפילין והוא טען שזה לא הוגן מבחינת החרדים והסביר למה יש חילוניים שמתנגדים לזה כי הרי כמו שאנחנו החרדים לא היינו רוצים בשום פנים שיבוא אדם חילוני לבני ברק ויתן לבני נוער חרדים דפי הסברה למה כדאי להיות חילוני אז למה שזה ההפך אנחנו החרדים תמהים עליהם שהם מתנגדים במקומות שלהם ששמעתי את השאלה שלו התקשתי למצוא תשובה ביני לבין עצמי ורציתי אם תוכלו לתת תשובה באמת מספקת ובהרחבה תודה רבה ותזכו למצוות

תשובה

שלום וברכה

ההבדל הוא עצום. ומכמה וכמה בחינות, אכתוב רק נקודה אחת .

גם חילוני לא יכול לומר שהוא סבור שיש איזה נזק רוחני או גשמי בהנחת התפילין ולכן אין כל סיבה לחילוני להתנגד שמישהו ישכנע אדם אחד להניח תפילין.

אולם לדעת הדתיים, ההליכה שלא בדרך התרוה יש בה נזק עצום לאדם הפרטי ועם כולו ולכן ראוי לא לפגוע ברגשות האדם הדתי ולא לבוא באיזור שלו ולשכנע נגד הדת.