צריכה תשובה במהרה בבקשה

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

בס´ד אני בעלת תשובה ובעלי בדרך אבל עכשיו הוא החליט לעשר את משכורתו אני צריכה כיוון איך עושים זאת בעלי מפרנס יחיד אז אם יש לנו הוראות קבע למוסדות תורניים את זה צריך להוריד מהמעשר? ובעלי שואל אם מותר לתת את המעשר שנשאר להוריו אביו מעל גיל 70 ועובד בעבודה של משמרות ובעלי עצוב מאוד שהוא רואה את אביו עובד כל כך קשה.וגם לאחרונה אחיו הבכור הפך להיות אלמן אשתו נפטרה ממחלה קשה ואחיו נשאר עם 3 ילדים לבד והוא לוקח מטפלת שתקבל את הילדים עד שהוא חוזר הביתה מצב מאוד קשה ובעלי רוצה להפריש סכום כסף מהמעשר גם לאחיו האם זה מותר?וזה בסדר להפריש למשפחה? הודה לכם אם תענו לי במהרה שנוכל כבר מהחודש להפריש מעשר תודה תודה על הכל יישר כוח על עבודתכם גם אצלכם יש לנו הוראת קבע..

תשובה

שלום וברכה

הצדקה למוסדות התורה אפשר להוריד ממעשר.

ובוודאי מצווה גדולה לעזור להורים, ומותר לתת לו את כספי המעשר.

ה´ יתן לכם את העשירות המובטחת למי שמעשר.

בברכה - בנימין שמואלי