תפילה וברכות

צריך לברך כל פעם שאני שותה בבית?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

בס´ד שלום כבוד הרב כשאני בבית ,האם אני צריכה לברך כל פעם שאני שותה? ומה נחשב להיסח הדעת? וכשאני אצל אורחים האם אני צריכה לברך פעם אחת? אוכל בבקשה לקבל הסבר על ברכות בבית? ועל ברכות אצל אורח? בתודה מראש :)

תשובה

שלום וברכה

אם את רגילה לשתות כל היום לגימות לגימות אין צורך לברך שוב ברכת שהכול.

אולם אם אין כך פני הדברים עלייך לברך בורא נפשות עם גמר השתייה ולברך שוב שהכול בשתיה הבאה.

וכנ"ל בבית המארחים.

כאשר את יושבת בביקור אצל מאן דהוא והוא הביא מאכל מסוים ולאחר מכן הביא דבר נוסף שברכתו שווה למאכל שכבר אכלת, אין לברך שוב אף אם לא כיוונת עליו בברכתך, ולא ידעת כלל שתכובדי במאכל זה.

בברכה - בנימין שמואלי