צניעות ושבת

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום, אני בת 16 ואני חוזרת בתשובה..אני באה מבית חילוני וקצת קשה להורים שלי לקבל את ההתקרבות שלי לדת..הבעיה שלי היא שאין לי מי שיכווין אותי ויעזור לי להתחזק..כיצד אוכל לקבל עזרה? אז ככה..יש לי כמה שאלות: 1. האם מותר לשטוף כלים בשבת? קראתי שמותר מלבד אחרי סעודה שלישית... 2. מהן הלכות צניעות בנוגע ללבוש האישה בדיוק? האם תוכל לכתוב לי אותן? גרביונים או גרביים, מה העובי וכ"ו.. 3. האם מותר לישון עם מכנס? תודה רבה ושבת שלום :)

תשובה

שלום וברכה

אשרייך בת ישראל הקדושה שזכית להתקרב לבורא עולם, אנו נשמח להיות לך לעזר בכל שאלה וכל בעייה ונשמח לכווך בכל עת.

1. מותר לשטוף כלים אם יש סבירות שיצטרכו אותם במשך השבת.

מותר להשתמש גם במים חמים מדוד שמש ואל מבוילר חשמלי ובוודאי לא מיונקר´ס.

אין להשתשמ בספוג, אלא ברשת פלסטיק לא סופגת.

2. על אשה להיות מכוסה בידיים עד לאחר המרפק, וכן בחזה עד עצמות החזה.

החצאית עליה להיות ארוכה לפחות עד לאחר הברך.

גרביים כהות מספיק 20 דנייר, גרביים בהירות יותר צריך לפחות 40 דנייר.

3. כן.

לשירותך תמיד - שבת שלום וחודש טוב ומבורך - בנימין שמואלי