תפילה וברכות

עיקר וטפל

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום כבוד הרב, לפי מה שלימדו אותי, כאשר אוכלים הברכה צריכה להתייחס לעיקר ולא לטפל. ברצוני לכתוב מספר דוגמאות כדי לוודא שאני מברכת נכונה: 1. באוכלי דגנים בחלב (הדגנים משיבולת שועל), האם זה בסדר לברך רק ´מזונות´ אם העיקר מבחינתי הוא הדגנים? 2. אם הכנתי לעצמי חביתה עם ירקות והחלטתי לאכול אותה עם קצת לחם- והחביתה היא העיקר בשבילי - האם ניתן לברך רק ´שהכל´? 3. אם אכלתי קוטג" עם מעט עגבניות, האם צריך לברך גם על פרי האדמה? אשמח מאד אם תשיב על שאלותיי! תודה רבה!

תשובה

שלום וברכה

1. נכון.

2. אם אוכלים עם לחם מברכים רק על הלחם.

3. אם את מערבת את הקוטג´ עם העגבניות את מברכת על הדבר שהוא הרוב, אולם אם את אוכלת כל דבר בנפרד ללא עירוב, יש לברך שני ברכות.

בברכה - בנימין שמואלי