שאל את הרב - כללי

איך להתחזק?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

כבוד הרב שלום! אני כבר תקופה ארוכה מנסה להתחזק אני איני אדם חילוני,אני הולך עם כיפה , וציצית אך איני מניח תפילין או מתפלל בבוקר:1.קשה לי לקום בבוקר 2.אני מקבל החלטה אך נמנע מלקיים אותה. אשתי מנסה לחזק אותי אך זה לא עוזר ,זה כבר גרם לה כמעט להתיאש ממני, וזה גורם לנו להמון ויכוחים וכעסים ומצבי רוח עגומים. מה גם שאשתי בהריון ראשון מזה ארבע שהות נישואים ואני חושב לעצמי איזה אבא אני אהיה שאצטרך לשמש דוגמא עבור בני שיגדל להיות יהודי למופת . בעברי הייתי בן ישיבה 3 שנים ורוב חיי חייתי כאדם דתי ולא הייתי מגדיר את עצמי כחילוני. אשמח לעצות מועילות ותשובה מהירה (אני נואש ממצבי למרות שאינני צריך להיות). בתודה שי.

תשובה

שלום וברכה

לא מומלץ לקבל יותר מידי דברים בבת אחת ולא שינוי דרסטי.

למשל אם אתה רוצה להתמקד על קימה מוקדמת, מומלץ ביותר להחליט להקדים בחצי שעה את הקימה וללכת לישון מוקדם ולבקש בלילה מבורא עולם שתוכל לקום בזמן שהחלטת לקום, וכאשר אשתך תעיר אותך בבוקר ותזכיר לך את החלטתך קום מיד וכך תעשה במשך ארבעים יום, ולאחר מכן תתקדם בעוד מעט זמן עד שתתרגל לקום בזמן שבחרת בו.

ורק כאשר תשלים את כיבוש דבר זה, תוכל לקבל על עצמך דבר נוסף.

עניין חשוב נוסף. אין להתייאש מכשלונות, בכל יום קבל על עצמך את הדבר מחדש, עד שתצליח לעמוד בכך.

בברכה - בנימין שמואלי