חברה והשקפה

מדוע העניים

  • י"א כסלו התשע"ז

שאלה

מדוע העין לא שבעה לראות ואוזן לשמוע???נשלח לבלס

תשובה

בס"ד

שלום וברכה,

ביארו חז"ל: "אין אדם מת וחצי תאוותו בידו, יש לו מנה מבקש מאתיים, יש לו מאתיים מבקש ארבע מאות" (קהלת רבה, פרשה א, לב).

מאחר שהעין והאוזן הם חומריים, דרכם להתאוות לקבל עוד ועוד חומריות, ואינם יודעים שובע. כל המתעסק בתאוות העולם הזה, תאוותו גוברת, וכך הוא למעשה נהיה רעב יותר וחסר יותר. כך לדוגמה, אדם שרודף אחרי העושר לעולם לא ישבע מעושר, ישיג מיליון, יבקש עשר מיליון, ישיג עשר מיליון, יבקש ביליון, ולעולם לא ימצא סיפוק בחומר שהשיג. כי החומר הוא רק אשליה. כל העושר וכל התאוות נלקחות מאיתנו בזקנתנו ומותנו. ראה:

https://www.hidabroot.org/article/214667

הגענו לעולם לזמן קצר, ואל לנו לתת לתאוות העיניים וחמידת המותרות לגזול את זמננו היקר עלי אדמות.

המטרה האמיתית בעולם הזה נמצאת בנשמתנו. הנשמה דרכה לתת, לעשות חסד, ולהתחבר לבורא על ידי מצוות ומעשים טובים. אדם שמתחבר לנשמתו ממעט בהנאותיו החומריות, שם להם גבול, ועל כן זוכה לאושר רוחני אמיתי.

ראה בבקשה את סיפור התשובה שלי:

https://www.hidabroot.org/article/214667

וחפש בגוגל את המילים "שיחה גורלית" כדי לקרוא חוברת קצרה באמונה על משמעות החיים והעולם הזה.

בברכה,

דניאל בלס