שבת

האם מותר לעשות דיאטה בשבת?

  • ח' כסלו התשע"ז

שאלה

האם ישנה בעיה דיאטה בשבת? זה מוריד מכבוד שבת? תודה רבה

תשובה

שלום רב,

מותר לעשות דיאטה בשבת, כיוון שאדם רשאי להימנע מאכילה ושתייה שגורמות לו צער בשבת (יעויין שלחן ערוך אורח חיים סימן רפח סעיף ג. וע"ע בספר אור לציון חלק ב' פרק כא סעיף ג, ובשו"ת ויצבור יוסף חלק א' סימן לו, לגבי דיאטה בשבת. וראה עוד בשו"ת אגרות משה חלק חושן משפט חלק ב' סימן סה שדן אם מותר לעשות דיאטה בשביל יופי אפילו בימי חול כשמצטער מזה).

ומכל מקום אם אכילת מעט לחם לא מזיקה לדיאטה - יש להקפיד לאכול בכל סעודות שבת פת במשקל 50 גרם, וטוב להחמיר לאכול פת במשקל 54 גרם (יעויין משנה ברורה סימן רצא סק"ב, ילקוט יוסף סימן עדר סעיף כג, ופסקי תשובות שם אות יב ד"ה ויש).

בברכה,

הלל מאירס