מעלת בת או אשת כהן

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

האם בת כהן שהתגרשה יכולה לחזור לבית אביה ולאכול מהתרומות (בתקופת בית המקדש)? מעלתה של מי יותר גדולה- אשת כהן או בת כהן?

תשובה

שלום וברכה

בת כהן שהתגרשה מבעלה הישראל, ללא שהיו לה ילדים שינציחו את הקשר עם בעלה הישראל, חוזרת לבית אביה ויכולה לאכול בתרומה.

עם זאת, אע"פ שיש חזרה לבית האב לאכילת תרומה, כאמור, אין חזרה לבית האב לדיני קודשים, דהיינו, חלקי הקרבן המותרים באכילה לכהנים ולבני ביתם אסורים לחוזרת.

אשת כהן, כמו גם בת כהן לפני שנישאה אי פעם לישראל, יכולות לאכול גם מתרומה וגם מחלקי הקודשים המותרים לכהנים ולבני ביתם.

אינני יודע מעלתה של מי גדולה יותר, אשת כהן או בת כהן. ומי אמר שצריך להיות הבדלי מעלה ביניהם בהתייחסות לצד הכהונה שלהם.

בהצלחה - מנשה ישראל