שאל את הרב - כללי

טהרת המחשבה

  • ה' כסלו התשע"ז

שאלה

יש לי בעיה שלפעמים מציקה לי כשאני רק שומע את המילה חצאית קצרה יש לי מחשבות ממש נוראות ולא צנועות ואני מציין שזה קורה לי רק לפעמים לא כל פעם שאני שומע א. איך אני נפטר מהמחשבות ב. איך אני יכול לשמוע את המילה הזאת מבלי לחשוב על כל הדברים האלה ג. האם זה מראה על נשמה רגישה לדברים כאלה

תשובה

שלום וברכה

הכי חשוב להפסיק להיבהל מהמחשבות ולא להיכנס למלחמות עם המחשבה. ברגע שהמחשבה מגיעה יש לנסות ולהסיח דעת לדברים אחרים ברוגע ובשלווה, להתחיל לחשוב על כל דבר אחר מפוליטיקה עד נפלאות הבריאה לפתוח ספר מעניין או כל דבר אחר.

כאשר תהיה רגוע ותסיח דעתך למחשבות אחרות תזכה בעז"ה שהמחשבות יפסיקו להציק לך ויפסיקו להגיע.

עלה והצלח,