אמונה

אם נקבע מראש לפני הלידה למה להתפלל

  • ג' כסלו התשע"ז

שאלה

ארבעים יום לפני הלידה נוטל טיפה ומביא לפני הקב״ה והוא קובע עשיר או עני וכו אם כך למה להתפלל על פרנסה ... חולה או בריא למה להתפלל על בריאות? ואם כל זה ניתן לשינוי אז למה לקבוע מראש תודה לכם!!!

תשובה

לכבוד השואל,

סליחה על האיחור בתשובה.

כפי שהבנתי, תכלית החיים הינו ההתקשרות להקב"ה; וכל שאר הפרטים המסבבים אותנו בעולם הזה, הם כולם ענינים טפלים שניתנו לנו רק בכדי להביא אותנו לידי התכלית.

אם כן, מה שהקב"ה גוזר על האדם אם יהיה עני או עשיר וכו' זה הכל משום שהקב"ה בחכמתו האין סופית מבין שלגבי נשמה זו, אלו הם הנתונים הכי טובים שיגרמו להביא אותו לידי התקשרותו לבורא.

והנה, דרך התקשרות האדם הכי ישירה לבורא זהו דרך תפלה.

ואולי לכן אין האדם יודע כלל מה שנקבע לו מן השמים לפני הלידה: כי כל תכלית העשירות או העניות או מה שנקבע לו זהו רק בכדי להביא אותו שיתקשר ויתפלל לבורא העולם על מצבו.

אם כן לא שייך כלל להקשות, אולי לא יתפלל, ורק ימתין על התוצאות שכבר נקבעו לו.

כי כל תכלית מה שנקבע לו אותם הדברים, היתה רק בשביל אותה תפילה שיתפלל!

בברכה,

רב נחום