שבת

האם להתארח אצל חמתי בשבת?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום אני בעל תשובה נשוי + 2 (תינוקות עד גיל שנה וחצי). אני ואשתי שומרים שבת. חמתי הזמינה אותנו לשבת,חמתי וחמי ´שומרים שבת´ בדרכם כלומר מדליקים אור, מפעילים את הטלויזיה בחדרם. האם זה יכול לפגוע בחינוך הילדים? האם יש גיל מסוים שבו עדיף שילדים לא יהיו בסביבה שבה מחללים שבת? האם להענות להזמנה או לסרב?

תשובה

שלום וברכה

אין לסרב להזמנה אם הם אינם מבשלים את האוכל בשבת ומכבדים את העובדה שהינכם שומרים שבת.

יש לבקש מהם בעדינות שלא לחלל את השבת מול עיני הילדים, ולהסביר שהדבר נחוץ מאוד כדי שהדבר לא יגרום להם לבילבול, וכדי שלא תצטרכו להסביר לילדים שהסבא והסבתא אינם נוהגים נכון חלילה וכדו´.

בהצלחה - בנימין שמואלי