זוגיות

זוגיות בפער דתי...

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום רב אני בת 23 ויש לי חבר מזה שנה שאנחנו מתאימים בהרבה תחומים אבל אני מסורתית מאז ומתמיד וחייה בבית שומר מסורת ושומרת שבת. חבר שלי הוא ההפך הגמור נולד בבית חילוני לגמריי ולא מאמין, אבל הוא מכבד את דעותיי ומקפיד לשמור כשרות , ולהשתתף בקידוש,בנוכחותי ההורים שלו קצת חוששים שאני ´אשפיע עליו ´ ואגרום לו לשמור שבת. אני במצוקה כי כאשר אנו מנהלים שיחה הוא מבטיח לי לכבד את המסורת גם שנהיה ב´ה בבית נשואים עם ילדים, ושבבית תהיה אווירה של שמירת שבת כמו שחשוב לי. יש לציין שהוא לא מאמין בכלום ושאני מנסה להסביר לו דברים בנושא הדת הוא נרתע ומבקש ממני לא להמשיך ולשתף אותו מהסיבה שהוא לא מאמין בזה. אני חייבת עצה?? האם יש אפשרות לשנות את המצב(ביקשתי ממנו לראות איתי הרצאות של הערוץ והוא הסכים) אני אשמח לדעת האם ייתכן שבן אדם חילוני לאחר נישואים באמת יכבד את הצד שלי או שזה מועד לפורענות? תודה רבה

תשובה

שלום וברכה

קשה מאוד לסמוך על הבטחות לכבד את רצונך ללא בסיס אמוני, ובפרט כאשר הוא ירצה לנסוע בשבת עם הילדים לטיול וכדו´.

הניסיון מוכיח שבדרך כלל הדבר לא מצליח.

רק כאשר ישכיל ויבין שהאמת איתך יש סיכוי שהוא אכן יתחשב בך.

על כן אני ממליץ שלאחר תקופה של שמיעת הרצאות לבדוק אם אכן יש שינוי אצלו לטובה בעניין האמונה תוכלי להמשיך איתו על בניית קשר.

בהצלה - בנימין שמואלי