מה דין פסל שנמכר לתיירים

  • כ"ה חשון התשע"ז

שאלה

שלום , זוג שטייל בחו"ל במזרח והביא איתו פסל עץ קטן לעצמו ומתנות לאחרים , האם הפסל זה עבודה זרה? מה לעשות איתו? תודה

תשובה

לכבוד השואל,

סליחה על האיחור בתשובה.

אם הפסל נמכר לתיירים, שמעתי  בשם הרב אלישיב ז"ל שזה עבודה זרה שנתבטל כבר;  דהואיל וההלכה היא שגוי יכול לבטל עבודה זרה שלו, אם כן, גוי שמכר את אלקיו בשביל כמה דולרים לאיזה תייר שאינו מכיר כלל, אין לך ביטול מאמונתו בו יותר מזה.

ואם כן אין כאן חשש מצד עבודה זרה ממש.

ומכל מקום אינו ראוי שדבר כזה ישרה בביתו הקדוש של יהודי, ובפרט אצל מי שרוצה לחנך את בניו על טהרת הקודש. ולכן ראוי להוציא אותו מהבית ולזורקו בפח.

בברכה,

רב נחום