נוח=כהן?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

בס´ד שלום כבוד הרב! בפרשת השבוע הקודמת קראתי שלכהן בעל מום אסור להקריב קורבן..את זה הבנתי אבל נזכרתי שגם נוח לאחר המבול רצה להקריב קןרבן ולא יכל כי היה בו מום (שהאריה נשך אותו ברגלו) אז בניו הקריבו במקומו... אז שאלתי היא האם רק לכהן שיש בו מום אסור להקריב קורבן או שבכלל יהודי שיש בו מום אסור לו להקריב קורבן? ולא נראה לי הגיוני שנוח היה כהן....כי הכהונה התחילה מאוחר יותר... אשמח לקבל תשובה תודה מראש ושבת שלום :שושנה:)

תשובה

שלום וברכה

כך אמרו חז"ל (מדרש תנחומא פרשת תולדות סימן יב):

"מתחלה כך עשה הקב"ה, שנאמר ויעש ה´ אלהים לאדם ולאשתו כתנות עור וילבשם (בראשית ג כא), מהו כתנות עור, בגדי כהונה גדולה שהלבישן הקב"ה שהיה בכבודו של עולם. ועוד שנו רבותינו עד שלא הוקם המשכן היה העבודה בבכורות, לכך הלביש הקב"ה לאדם בגדי כהונה גדולה שהיה בכורו של עולם, בא נח ומסרן לשם, ושם מסרן לאברהם, ואברהם מסרן ליצחק, ויצחק מסרן לעשו, שהיה בכורו, ועשו היה רואה את נשיו עובדות ע"ז והפקידן אצל אמו, כשעמד יעקב ולקח הבכורה מן עשו אמרה רבקה הואיל שלקח יעקב את הבכורה מיד עשו, בדין הוא שילבש הבגדים הללו, שנאמר ותקח רבקה את בגדי עשו בנה הגדול החמודות בראשית כז טו)".

רק אחרי חטא העגל נבחרו הכהנים להיכנס ולשמש בכהונה תחת הבכורים.

בהצלחה - מנשה ישראל