שבת

שימוש בדוד שמש בשבת

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

בס´ד קראתי בהלכה יומית על מקלחת ביום שבת ולא הבנתי האם מותר לי להשתמש במים חמים שחוממו בדוד שמש יחד עם מים קרים שיהיו פושרים או שאסור להשתמש במים שחוממו בדוד שמש ביחד עם מים קרים לא הבנתי

תשובה

שלום וברכה

מרן הרב עובדיה סובר שמותר לערב את המים החמים של הדוד.

וז"ל שו"ת יביע אומר חלק ד - אורח חיים סימן לד

מסקנא דדינא בהא סליקנא ובהא נחיתנא שמותר לפום דינא לפתוח הברז של המים החמים שהוחמו בדוד שמש, ולהשתמש בהם לשטיפת כלים ורחיצת ידים ולשתיה וכל כיו"ב. (וכן מותר לסגור הברז לאחר שהסתפק מהם לצרכו). ואין לחוש לזרימת המים הקרים לתוך הדוד והצנורות היוצאים ממנו ומתבשלים שם. ומיהו אם אפשר לסגור את ברז המעבר של המים הצוננים, ולחסום עי"ז את זרימתם לתוך הדוד, נכון לעשות כך, כדי לצאת מכל פקפוק.

אבל כשאי אפשר לעשות כן מותר להשתמש במים החמים. (ואם המים חמים הרבה ורוצה למזגם ע"י פתיחת שני הברזים ביחד החם והצונן, אפשר להקל גם בזה). והרוצה להחמיר על עצמו לבל ישתמש במים שהוחמו בדוד שמש, מטעם גרם - בישול של המים הצוננים, תבא עליו ברכה. אולם גם המקילים יש להם על מה שיסמוכו להלכה ולמעשה. והכי מורינן בס"ד בכחא דהיתרא דעדיף. והשי"ת יאיר עינינו בתורתו הקדושה והטהורה אמן. ידידו עוז נא"ה דו"ש באה"ר עובדיה יוסף ס"ט

וכן כתב בציץ אליעזר להקל.

בברכה - בנימין שמואלי